WASZP

Detaljer om Waszp:

Den revolusjonerende entypejollen foiler fra 3-4 m/s og har et potensiale til å seile over 25 knop! Waszp er en jolle for alle.  Ulike seilstørrelser muliggjør at både små- og tyngre seilere kan seile båten komfortabelt. I bølgehøyder over 2 meter så er det mere krevende å seile Waszp.  I forhold med større bølger vil lang erfaring, god balanse og teknikk være kritisk.   

SEIL: 

Det er to seilstørrelser; 6,9 m2 for seilere fra 45-75 kg og 8,2 m2 for seilere med vekt fra 65-100 kg.   I Norge har de fleste båtene både mellomstort og stort seil – da er vi sikre på at seilere ned til 13-14 år vil stortrives i båten i ulike vindforhold.

ALDER:  

Waszp passer for både jenter og gutter fra ca 13 år og oppover. I Waszp Games på Garda var den yngste seileren 12 år og veide 37 kg, mens den tyngste seileren veide 100 kg.  Det er en båt for alle aldre, men den krever utvilsomt en bra fysikk og kondisjon og gode seilkunnskaper.

 

SIKKERHET:

Vi ønsker ingen skader.  BS FOILING TEAM ønsker å sette fokus på sikkerhet og sier at Hjelm er kult.  Vi vil jobbe for å gjøre hjelm til en naturlig del av Waszp-seiling, både på trening og regatta.  Våt- eller tørrdrakter med beskyttelse mot støt er også en fordel. 

STRENGE ENTYPE-KLASSEREGLER:

intet utstyrs-jag – likt for alle!   Klasseregler er forøvrig ute til "høring" og finnes på Waszp.com.  Vi forventer at båten blir ISAF / World Sailing godkjent entype-klasse i 2018.

VEKT PÅ BÅTEN: 

48 kg, ferdig rigget.  Skroget er laget i glass, epoxy og karbon

TRANSPORT: 

Waszp er enkel å transportere.  Du løfter båten med trallen rett på takstativet på bilen, eller du pakker den ned i en spesialkonstruert kasse for langtransport.   

Mer info om Waszp finner du her:

www.waszp.com

www.foilingnorway.no

© 2018 BSFOIL - WASZP - Bergens Seilforening

seilere

knop

treningsøkter

regattaer

IMG_2350