Waszp Cup 1 - Glesvær

May 6, 2018

Waszp Cup Norway er en serie med tre større events årlig rundt om i Norge.  Regattaene varer i to dager hver, med både bane- og slalåmseiling, i tillegg til fartskonkurranse. Resultater fra regattaene vil bli tatt med videre til en sammenlagt rangering.

 

Årets første regatta ble arrangert i fantastiske omgivelser på Glesvær. Vi fikk en super helg med bratt læringskurve. Det er fremdeles mye å lære av de beste. Totalt stilte 10 båter til start, fra BSFOIL deltok Karianne Fonn Jårvik. Vestlandet var generelt godt representert med seilere fra både Ran, Åsane og Bergens Seilforening. Et supert arangement - ser frem til neste Cup!

 

 

Litt om konkurransen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baneracing

Baneracing vil være hoveddelen av Waszp Cup Norway og det er disse racene som hovedsakelig vil telle i sammenlagt rangeringen. Banen er en firkantbane som det vil seiles tre runder på.  Konseptet er det samme som for Moth.  For første båt i mål er idealtiden 20min etter tre runder. Maksimaltiden er 10 min etter første båt, men alle deltagare får poeng basert på plassering etter hver runde.  Om du kullseiler eller ikke klarer maksimaltiden får du likevel poeng etter hver gjennomførte runde.   Det er separat premiering for jenter og gutter - og for 6,9 m2 og 8,2 m2 seil.  Ledertrøya for Waszp Cup Norway er rød.

 

Slalom

Under en av dagene av hver event vil det bli gjennomført slalom.  Slalom foregår ved at båtene starter i kvartfinaleheat og kvalifiserer seg videre til semifinalen ved å komme blant de beste i heatet sitt. Banen er kun lens og slør med slørestart. Båtene må runde flere merker de må jibbe rundt før de slører inn i mål. Det er alltid masse fart og høy spenning på slalombanen.  Arrangørene kan velge å ikke seile slalom hvis det har vært få eller ingen race på vanlig bane dagen før.  Det er kun en sammenlagtvinner i slalom - uavhengig av om du er gutt eller jente og har 6.9 m2 eller 8,2 m2 seil. Ledertrøya for Slalom-konkurransen er grønn og vinneren får seile med denne BIBen frem til neste slalom-konkurranse.  

 

Speed

De seilere som har "Velocitek" ombord kan delta i speedkonkurransen.   Velocitek må resettes og vises ved sekreteriatet i forkant av hver konkurransedag.   Gutter konkurrerer om den sorte og rosa "Speed-King BIBen" og jenter om den rosa og sorte "Speed-Queen BIBen". 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

© 2018 BSFOIL - WASZP - Bergens Seilforening

seilere

knop

treningsøkter

regattaer